יום שלישי, 4 באוקטובר 2016

קיש בטטה וטימין

קיש בטטה וטימין אפוי בתנור תרגישו חופשי להוסיף פטריות וגבינות שאתם אוהבים זה מוסיף טעם ומרקם מעולה.


  
מצרכים לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ

הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל
1 ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח

למלית
2 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ 
בצל סגול פרוס לפרוסות ומטוגן עם כף שמן זית עד להזהבה
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס 
רוטב רויאל
100 גר' שמנת חמוצה 9%
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים
מלח פלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות קמח רגיל
1 כף קוטג'
4 גבעולי טימין


אופן ההכנה
הבצקמערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול במעט מגודל התבנית,מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס לוחצים מעט ומגביהים עד לגובה השוליים,מיישרים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג ומעבירים להקפאה עד להכנת המלית.

המלית
מחממים תנור ל-180 מעלות
מניחים את פרוסות הבטטות בתבנית אפיה מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ושמן זית ואופים עד שהבטטות רכות,לא שחומות.
רוטב רויאל
מערבבים את כל החומרים למעט הפרמזן עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת המנה
מוציאים את הבצק מהמקפיא,מניחים בבסיסו את הבצל המטוגן קלות,שום,מלח פלפל. 
עליהם מניחים את הבטטות בצפיפות.
מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל-3/4 גובה הדפנות,מעל מפזרים פרמזן וטימין.
אופים את הקיש 40 דקות או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...