יום שבת, 29 באוקטובר 2016

קראנץ שוקולד מריר וקקאו

    
    להכין עוגות שמרים לא צריך סיבה מיוחדת ,רוב הזמן יש לי במקפיא עם כל מיני מליות מוכנות שנמכרות בכל סופר. את המלית הנוכחית הכנתי בעצמי כי כמו שזכור לי אימי הכינה עם קקאו, מרגרינה ,וסוכר .אין מצב ששמים חמאה כי חייב להיות פרווה!היום אני מכינה עם חמאה,קינמון וקקאו וכולם מרוצים.
 

מצרכים לרולדת בורג בתבנית בקוטר 28 ס"מ
לבצק
1/2 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים(שמרית)או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב פושר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח


למלית
100 גרם חמאה רכה
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
75 גרם אבקת סוכר
1 כפית קינמון
2 כפות קקאו(איכותי)

לסירופ
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח,השמרים,והסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

הכנת המלית
ממסים שוקולד וחמאה במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים סוכר, קקאו,וקינמון ומערבבים. מצננים מעט.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (יותר קל להניח בתבנית)ומרדדים למלבן דק בגודל של 30x30 ס"מ. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה,חוזרים שוב על אותה פעולה עם החלק השני. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין משוננת חוצים אותה לאורכה. מצליבים את שני החצאים זה על גבי זה במרכזם כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה ומגלגלים לבורג מלמעלה ומלמטה. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שבמרכזה רינג,או תבנית לעוגה עם חור. מניחים את הבורג סביב הרינג ליצירת עיגול,מעבירים את החלק השני וסוגרים את כל הקצוות היטב. מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת. 

מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 30 דקות ועד שהעוגה תפוחה מאוד וזהובה. בזמן האפייה מכינים את הסירופ סוכר.
מבשלים את הסוכר והמים כ-5 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
מוציאים את העוגה ומברישים בסירופ

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...