יום שלישי, 4 באוקטובר 2016

קיש ברוקולי ועגבניות


יום הולדת שנה ליובלי הנכדה המהממת שלנו♥♥♥♥...איך אפשר שלא להתלהב ממנה רוב הזמן היא עושה לנו פרצוף מצחיק שרה ורוקדת לצלילי המוזיקה עם קולות רקע ותנועות ידיים שבא לי לנשק אותה עוד ועוד ועוד...הנכדים שלנו הם האושר "הם החג שלי הטנא של שנותיי השמלה הלבנה שבליבי"
הכנתי ארוחת ערב חלבית עם המון סלטים קיש ברוקולי קיש בטטה ועוד..

לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל (שתי כוסות)
1 ביצה בגודל L
2 כפות מים קרים
קורט מלח
למלית:
200 גם ברוקולי קפוא של סנפרוסט מופשר במים חמים(עפ"י הוראות היצרן)(שתי כוסות)
5 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל סגול או לבן חתוך לפרוסות מטוגן בשמן עד להזהבה קלה
50 גרם גבינה בולגרית (חצי כוס)
רוטב רויאל
2 כפות קמח רגיל
חצי קופסת שמנת חמוצה 9%
200 גרם שמנת מתוקה 38%(כוס חד פעמית שתייה חמה)
1 כף קוטג'
2 ביצים בגודל L
1/4 כפית פלפל שחור
מעט מלח
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום כתוש

אופן ההכנה
מערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול במעט מגודל התבנית,מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס לוחצים מעט ומגביהים עד לגובה השוליים,מיישרים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג ומעבירים להקפאה עד להכנת המלית.
להכנת רוטב רויאל
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת המנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
מוציאים את הבצק מהמקפיא,מניחים בבסיסו את הבצל המטוגן קלות,מעל את הברוקולי,עגבניות שרי,וגבינה בולגרית.
שופכים את הרוטב בזהירות מעל עד לקצה התבנית.
נשאר לי מעט בצק פריך ממנו הכנתי את הקישוט של העלים. חשוב לציין את העלים הנחתי לאחר אפייה חלקית של הקיש שלא ישקעו לתוך הקיש.

אופים כ-45 דקות עד להשחמה קלה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...