יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

מפרום כרובית וחצילים



    המפרום במקורו טריפולטאי ונהוג לאכול אותו בארוחת שישי כמנה עיקרית בתוספת קוסקוס אני הכנתי מפרום מכרובית     וחצילים בתוספת אריסה במלית,יצא מעולה !!! רבע שעה אחרונה הכנסתי לתנור בגריל לרכז טעמים (ככה אני נוהגת לעשות בכל התבשילים)





 מצרכים ל-10 מנות
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים מבושלת כ-10 דקות עד לריכוך חלקי
1 חציל בינוני חתוך לפרוסות עבות וחתוך כמו סנדוויץ
1 בצל בינוני 
3 שיני שום חתוך לפרוסות
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
צרור כוסברה
1 כף אריסה
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 פרוסת לחם מושרה במים וסחוט

לטיגון
1/4 בקבוק שמן קנולה

למפרום
3 ביצים טרופות
1 כוס קמח

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן קנולה
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (mutti)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית בהרט
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל שחור
2 כוסות מים



אופן ההכנה

1.טוחנים במעבד מזון כוסברה,בצל ושום. מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים בידיים כדקה באופן יסודי. נותנים לתערובת לנוח ולהתאחד בערך חצי שעה.

2.ממלאים את פרחי הכרובית והחצילים במילוי ומהדקים היטב.

3.מכינים שתי צלחות אחת שטוחה עם הקמח,השנייה עמוקה עם הביצים הטרופות.

4.מחממים שמן במחבת רחבה טובלים כל ירק ממולא בקמח ובביצה,רצוי להכין את כל הכמות להניח במגש,להעביר לשמן העמוק ולטגן עד להזהבה משני הצדדים. להוציא לנייר סופג. חשוב לא לטגן יותר מכמה ירקות בכל פעם, כדי שטמפרטורת השמן לא תרד.

5.מכינים את הרוטב-מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה,מוסיפים את העגבניות המרוסקות,מתבלים ומוסיפים מים,מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את הירקות לרוטב ומבשלים כשעה.

6.מחממים תנור ל-200 מעלות בגריל ומבשלים עם מכסה פתוח כרבע שעה.








אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...