יום רביעי, 23 בנובמבר 2016

בצלים ממולאים בורגול ואורז לא רק לצמחוניים


בשבועיים האחרונים בעלי שיחיה מראה סימנים לשינוי כיוון "אני חושב להפסיק עם הבשר"והוא לא קרניבור בכלל!! אין בעיה מה אוכלים??התחלתי לשוטט בכל הבלוגים והאתרים האפשריים מצאתי כמה מתכונים רובם נראים טעימים ולי זה ניראה כמו התוספת למנה העיקרית!! אני מוכנה לכל שינוי רק שישביע כי אז מתחילים לחפש פחמימות כתחליף ואת זה אני מנסה למנוע!! אז מצאתי בבלוג של בתיה דורון את המתכון הטעים הזה בעלי אהב מאוד.



מצרכים ל-5 מנות
4 בצלים גדולים
1 כוס בורגול מושרה במים חמים
1 כוס אורז מנוקה שטוף ומסונן
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כוס שמן קנולה
מיץ מלימון אחד
2 כפות רכז רימונים
1/4 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
צרור כוסברה

אופן ההכנה
להרתיח בסיר גדול מים, לחתוך בכל בצל חתך עד האמצע ולהכניס את כולם לסיר, להביא לרתיחה בערך 10 דקות.
לאחר הרתיחה, להוציא את הבצלים למסננת - לקרר, לפתוח בזהירות את העלים של הבצל, להניח במגש, לא לזרוק את החלק הפנימי שהוצאנו.
להכין את המילוי:
לערבב את הבורגול עם האורז, מלח, פפריקה, שמן, רכז רימונים, וכוסברה
לקחת עלה של בצל, להכניס לתוכו מהמילוי, לא להעמיס, לסגור את העלים ולהניח בצד, לעשות ככה עם כל העלים.
לאחר שסיימנו, לחמם בסיר מתאים 1/4 כוס שמן, להוסיף את הסוכר, לקרמל מעט, להוסיף את החתיכות הקטנות של הבצל ששמרנו בצד, לטגן אותם מעט, לערבב להוריד את הסיר מעל האש,ולסדר בתוכו את הבצלים הממולאים שהכנו, להניח בסיר בשכבה ראשונה ומעליה להניח עוד שכבה עד שכולם יכנסו לסיר
להכין רוטב מ-2 כוסות מים, מיץ לימון ומעט שמן, לשפוך בזהירות מעל הבצלים, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה בערך שעה.

לבתיה דורון מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2218140&skip=1

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...