יום חמישי, 3 בנובמבר 2016

ממולאים בכל מיני צבעים


   ירקות ממולאים באורז עגול ובשר בקר,רכז רימונים מעל וחצי שעה אחרונה בתנור להשחמה וריכוז טעמים :)



מצרכים 
ירקות למילוי
2 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 גמבה ירוקה
3 קישואים עגולים
2 עגבניות
1 בצל גדול

למלית
500 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז עגול שטוף
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושים
חופן כוסברה קצוצה דק
חופן נענע יבשה
1/2 כפית ראס אל חנות
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול קצוץ

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
3 כפות רכז רימון
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן קנולה/זית

אופן ההכנה
בקערה מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד,עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים את השמן,מוסיפים פרוסות גזר ובצל ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
מוסיפים קופסת עגבניות ,פפריקה,מלח,סוכר ופלפל שחור. מערבבים מוסיפים 2 כוסות מים, מבשלים כ-10 דקות.
חותכים את ראשי הפלפלים והקישואים ושומרים בצד,מנקים את הפלפלים ושאר הירקות מגרעינים ,חורצים את הבצל לא עד הסוף ומבשלים עד לריכוך,מצננים ומפרידים את הגלדים,ממלאים בתערובת האורז והבשר.
מניחים בסיר את כל הירקות ושמים שתי כפות מהרוטב בכל הירקות. מכסים את הירקות עם ראשי הפלפלים והקישואים.
מבשלים כ-15 דקות עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם.
מזלפים מעל רכז רימונים,מחממים תנור במצב צלייה ל-190 מעלות כ-20 דקות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...