יום שבת, 3 בדצמבר 2016

חזה עוף *אפוי* ממולא בריבת בצל עטוף בדוריטוס חמוץ מתוק-במטבח עם אלמוג

   
   זוכרים את הבן שלי אלמוג המוכשר? הוא מאוד אוהב לבשל ולאפות!!שימו לב מה הוא מבשל בדירת סטודנטים עם מטבח קטנטן וכיריים חשמליות. והיום לארוחת צהרים בדירת הסטודנטים: חזה עוף אפוי ממולא בריבת בצל שהוכנה על כיריים חשמליות ותוספת פתיתים עם חומוס וגזר.




 
מצרכים:
ריבת בצל -
4 בצלים גדולים
4 כפות סוכר
1 כוס יין אדום
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות שמן

אופן הכנה:
מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל במשך 5 דק'.
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים במשך חצי שעה תוך כדי ערבוב עד למרקם הרצוי ולצמצום הנוזלים.

מצרכים לחזה עוף:
12 חתיכות חזה עוף בעובי בינוני
3 ביצים L
1 כוס קמח קוסמין( או כל קמח אחר)
3 שקיות דוריטוס( ניתן לעטוף את חזה העוף עם חטיפים נוספים וטעמים נוספים כמו דוריטוס גריל, תפוצ'יפס מקסיקני, ביסלי על כל טעמיו וכו')


אופן ההכנה:
מכינים 3 קערות -
1. כוס קמח
2. שוברים 3 ביצים ומערבבים אותן
3. אחד מהחטיפים( כשיגמר נפתח חטיף חדש ונרוקן אותו לקערה)

חשוב* - רק לאחר שריבת הבצל התקררה נשתמש בה, כך שרצוי להכניס אותה יום לפני או לפחות שעה לפני הכנת החזה עוף.

-לוקחים חתיכת חזה עוף ולאורכה יוצקים כף מריבת הבצל

- מגלגלים את החזה עוף

-טובלים את החזה עוף על פי סדר סידור הקערות:

קודם בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בדוריטוס.
מניחים את החזה עוף על נייר אפייה שהונח על התבנית ובינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
אופים את 12 רצועות העוף כ20 דק' בתנור.

בתאבון!!!


פתיתים עם חומוס וגזר
מצרכים2 כוסות פתיתים
4 כפות שמן זית
3 עלי מרווה
4 עלי טימין
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני אדום קצוץ דק
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסה)
1 גזר מבושל מראש חתוך לקוביות
1/2 מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי


אופן ההכנה 
מבשלים את הפתיתים במי מלח, כמו פסטה, עד שהן עשויות. מסננים היטב.
שמים במחבת את השמן, מרווה, שום וטימין. מחממים היטב. 
מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן. 
מוסיפים את החומוס,גזר,הפתיתים ומטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון, כורכום, מלח ופלפל ומבשלים יחד עוד שתי דקות.
מערבבים היטב ומגישים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...