יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

תפוחי אדמה ממולאים ברוטב סלרי ועגבניות

     מה אגיד לכם הכי טעים שיש!!!אל תדלגו על השלב האחרון הכנסת התבשיל לתנור,זה כל הטעם!!

מצרכים
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
1 פרוסות לחם
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 בצל בינוני
חצי קילו בשר טחון
1 ביצה
כף פפריקה
חצי כף כורכום
כף בהארט
מלח, פלפל
2 שיני שום
כף אריסה

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוי חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
2 עלי סלרי + עלים קצוצים
1 קופסת עגבניות (mutti)
1 כף סוכר
2 כפות פפריקה מוקה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ובצל,שוטפים קלות וסוחטים.
במקביל, מרטיבים את פרוסת הלחם במים לחמש דקות ואז סוחטים ומניחים בצד.
מניחים את הבשר הטחון בקערה עם פרוסות הלחם והירק הסחוט, מוסיפים ביצה, פפריקה, כורכום, בהארט, מלח ופלפל, שיני שום ואריסה. לשים את התערובת היטב ונותנים לה לעמוד כרבע שעה.
חוצים תפוחי אדמה בינוניים ומרוקנים מהתוכן(לא זורקים מוסיפים לתבשיל) ממלאים עם מלית הבשר ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.

לרוטב:

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים בצל, עלי סלרי ופלפל חריף, מטגנים עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, סוכר,פפריקה, מלח, פלפל, כורכום ו-2 כוסות מים מביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה.
מכניסים לרוטב את תפוחי האדמה שרוקנו ואת הממולאים, נותנים לרתוח עוד רבע שעה, מנמיכים את האש לשעה נוספות.

מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב אפיה,אופים עד להשחמה כ-20 דקות לערך.



אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...