יום חמישי, 22 בדצמבר 2016

עוף עם גמבה חלה לשבת וגעגוע לאימא



   אימי ז"ל הייתה בשלנית מעולה!!!כולם רצו להתארח והיא שמחה לארח למרות מצבה הבריאותי. בכל יום בישלה דאגה לכולם ואם לא יכלו להגיע הייתה שולחת או מגיעה עם הסיר עד לפתח דירתם. ילדי למדו בבית ספר סמוך לבית הורי ,כל יום היו באים לאכול אצל סבתא. אחחח כמה געגועים להורי היקרים לי מאוד.
את התבשיל המיוחד הזה אימי הכינה ללא תוספת... רק עם חלה של שבת,אני הוספתי לתבשיל פתיתים  הטעם נהדר כמו פעם...אצל אימא :(



 
 

מצרכים לפי כמות הסועדים
6 חתיכות כרעיים חצויים
3 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
5 שיני שום שלמות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
2 פלפל שאטה
1/2 כוס שמן קנולה
צרור כוסברה
2 כוסות פתיתים (כוס חד פעמי שתייה קרה)

אופן ההכנה
בסיר רחב שמים שמן,גמבה חתוכה לרצועות,שום,ותבלינים ומטגנים  כ-10 דקות תוך ערבוב.
מוסיפים כשתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנקים ומסירים את העור מן העוף,מוסיפים את העוף ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה,מוסיפים את הפתיתים ואם יש צורך מוסיפים מים עד לכיסוי,מבשלים עוד כחצי שעה עד לאידוי רוב הנוזלים.
מוסיפים כוסברה ומבשלים עוד 10 דקות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...