יום שלישי, 27 בדצמבר 2016

עוגיות חמאה בנוטלה ועדשים מיני

    
  עוגיות חמאה נפלאות במלית נוטלה ותוספת עדשים בטעמים,הילדים גם מבוגרים ימותו עליהם!!!



מצרכים ל-35 עוגיות תלוי בגודל

למילוי:

1 כוס נוטלה

לבצק:
150 גרם חמאה, רכה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית סוכר וניל
1 ביצה בגודל L
2 כוסות קמח רגיל(280 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח


אופן ההכנה
מכינים מטבעות נוטלה קפואים:
מניחים גבעות קטנות של נוטלה על נייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (נעזרים ב-2 כפיות או בשקית זילוף קטנה או בשקית סנדוויץ' שגוזרים לה את השפיץ).
אחרי הקפאה של חצי שעה יהיו לנו מטבעות נוטלה נוקשים. אם הם מתחילים להתרכך תוך כדי מילוי העוגיות, מחזירים אותם להקפאה קצרה לפני שממשיכים. ברור שאפשר להחליף את הנוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים: שוקולד, אגוזים, ריבת חלב, לוטוס, חלבה וכו'. העיקרון הוא להשתמש בממרח שומני (ריבות פרי, למשל, לא מתאימות כאן).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומעבדים לבצק אחיד ורך.
מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל “פיתה” מטבע נוטלה קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים על העוגיות עדשים ממולאים בשוקולד ומועכים מעט(יוצאים עוגיות גדולות יחסית).
חשוב!!!אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).

***להגשה, כדאי לחמם כל עוגייה 15 שניות במיקרוגל לריכוך הנוטלה שבפנים.

מקור המתכון של קארין גורן עם מעט שינויים

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...