יום שבת, 31 בדצמבר 2016

לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה





כשהכנתי לראשונה פאי ברוקולי ליובלי הנכדה המהממת שלי אז הבנתי שהיא ממש אוהבת אותי ;)מאז אני מחפשת מתכונים עם ברוקולי כי הרי הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף.


מצרכים ל-30 לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה

500 גרם ברוקולי טרי(מופרד לפרחים וגזעים)

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים טרופות בגודל L

1/4 כוס קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)או קמח מצה דק

1 כפית מרק עוף

קורט מלח ופלפל לבן(לפי הטעם)

מעט אגוז מוסקט

שמן קנולה לטיגון



אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה ואת הברוקולי בנפרד עד כדי ריכוך.

מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה.

סוחטים וקוצצים את הברוקולי (ניתן לגרד בפומפיה או לטחון במעבד מזון).

מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן קנולה חצי גובהה,מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים שטוחים

ומטגנים עד להשחמה קלה.



***ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך כ-20 דקות (או עד הזהבה).


בהמון אהבה♥♥

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...