יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

שבלולי שמרים סוכר וקינמון


 לא יכולה לעמוד בריח המדהים של עוגות שמרים!!!כל השבוע אני מריחה מכל עבר ריחות של אפיה ומנסה לברוח כמה שיותר רחוק..בדרך כלל בסופ"ש אני מכינה שתי עוגות אחת בחושה והשנייה יותר "מושקעת" ואין טוב יותר מריח של קינמון באוויר.


לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב קר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

למלית
2 כוסות סוכר חום
3 כפיות קינמון
1 כוס אגוזי מלך גרוס
20 גר' חמאה מומסת (למריחה על הבצק)

סירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 מקל וניל

אופן ההכנה
1.במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח והשמרים עם הסוכר ומערבבים מעט. 2.מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק.
3.מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
3. עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח. 
4.מורידים את הנפח,חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מרובע דק בעובי של 4-5 מ"מ (הבצק מתכווץ מעט בגלגול). 5.מורחים על כל העלה חמאה מומסת,מערבבים סוכר,קינמון,ואגוזי מלך ומפזרים באופן שווה על כל הבצק.
6.מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ. מניחים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים,מתפיחים עוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
7. מורחים בעדינות על השבלולים ביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30 דקות.
8.מבשלים את הסירופ כ-5 דקות מצננים. מורחים את השבלולים בעודם חמים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...