דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 31, 2016

צ'ילי קון קרנה

מנה קלאסית של בשר טחון עם רוטב עגבניות שעועית לבנה/שחורה ופלפל חלפיניו אדום כבוש תוסיפו טורטיות והרי לכם ארוחה טעימה ומשביעה בימים הקרים



מצרכים ל-6 מנות: 6 כפות שמן 1 בצל סגול קצוץ דק 1 בצל רגיל קצוץ דק 4 שיני שום קצוצות דק 1 פלפל צ'ילי  קצוץ דק 1 פלפל חלפיניו כבוש (בחנויות המתמחות) 2 כפות עלי טימין
2 גזרים חתוכים לקוביות 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 2 כוסות שעועית לבנה מושרית במים קרים למשך הלילה ומבושלת עד לריכוך חלקי ½ כוס פטרוזיליה קצוצה 4 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות 2 כפות רסק עגבניות 1 כף פריקה מתוקה 1 כפית כמון  מלח פלפל שחור גרוס טחון 

אופן הכנה:  מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל הסגול והלבן ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים שום, פלפל חריף(צ'ילי וחלפיניו)טימין ,מערבבים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר משחים. מוסיפים את העגבניות,גזר,רסק עגבניות,פפריקה מתוקה,כמון,שעועית,ושתי כוסות מים מערבבים ומביאים לרתיחה.  מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד כשעתיים.
***להצעת הגשה ניתן למלא טורטיות