דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 27, 2016

פאי פקאן שוקולד כשל"פ

בילדותי(זה היה מזמן...)מבחר העוגות והעוגיות היו מועטות. עוגיות בוטנים דביקות שאני מאוד אוהבת עד היום ועוגיות קוקוס יבשות עם קמח תפוחי אדמה. היום המבחר גדול בגלל כל התחליפים וכמעט לא מרגישים שהחג הגיע!! את הפאי הנפלא הזה הכנתי בפסח ובכלל אם מחליפים את הקמח ניתן להכין אותו בכל ימות השנה!!!

מצרכים לתבנית בקוטר 24
לקלתית
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/2כוס)
1 ביצה +2 כפות מים קרים
200 גרם קמח תופח כשר לפסח אסם (1 חבילה)

למלית ולהכנת הקרמל

100 גר' סוכר
2 כפות מים
120 מיל' שמנת מתוקה 38%
50 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
3 כפות דבש
קורט מלח
100 גר' פקאן קלוי בתנור
100 גר' אגוזי פקאן מסוכרים


לגנאש שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
70 מיל' שמנת מתוקה
קוקוס קלוי לקישוט


מכינים את הקלתית:
מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.  מוסיפים ביצה ומים ורבע מכמות הקמח מערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר,מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לרבע שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול ב…