יום שלישי, 17 בינואר 2017

עוגיות רחת לוקום



רחת לוֹקוּם הוא ממתק עשוי עמילן, סוכר, מסטיקא טחונה, עם ג'לטין או גלוקוז. הנפוץ בכל אזור המזרח התיכון, לרוב הממתק מתובל במי ורדים או בלימון, מצופה אבקת סוכר או עמילן תירס וחתוך לקוביות.(ויקיפדיה).
את העוגיות הנהדרות האלה תכננתי להכין ממש מזמן ,לא מצאתי רחת לוקום כנראה מישהו חשב על זה לפני..בסיור שעשינו  בתל אביב הגענו לשוק הכרמל הפירות והירקות כאילו צויירו במכחול הכל מבריק, טרי ובשפע. כשראיתי את הדוכן הקטן והצבעוני של הרחת לוקום לא יכולתי להתעלם לקחתי מכל הצבעים והטעמים,לימון,אננס,פטל ורצתי להכין.



לבצק
400 גרם קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה (להוציא חצי שעה לפני)
2 חלמונים
1/2 גביע שמנת חמוצה 9%
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

למלית
300 גרם רחת לוקום חתוך לרצועות באורך 3 ס"מ
1 כוס אגוזי מלך גרוסים
1 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
במיקסר עם וו לישה לשים את החמאה,חלמונים,שמנת,סוכר,ותמצית וניל כ-2 דקות (מתקבלת בלילה כמו קוטג')
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה,אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח לקבלת בצק נוח ולא דביק.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מרדדים כל בצק לעיגול דק ומחלקים  ל-8 חלקים (כמו בתמונה).
מניחים בצד הרחב את הרחת לוקום ,מערבבים את הסוכר,קינמון,ואגוזי מלך,מפזרים מעל ומגלגלים.
מניחים בתבנית עם נייר אפיה על הצד שסגרנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 דקות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...