יום ראשון, 22 בינואר 2017

בייגלה

כשהבן הגדול שלי אומר "אימא אני חולה על בייגלה" שתהיה לי בריא אני אומרת,מה הבעיה אכין לך...מתחילה לחפש מתכונים בודקת היטב את כולם לבסוף מחליטה לעשות את המתכון של אתי משה-חביב בלוגרית מקסימה עם מתכונים מעולים!! עשיתי מעט שינויים הכנסתי למים סוכר חום וסודה לשתיה הוספתי שמן זית לבצק והתפחתי את הבצק כשעה. יצא מעולה!!!


   מצרכים ל-15 בייגלה בינוניים
1/2 ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שמן זית
כוס וחצי מים (להתחיל בכוס ואז לראות אם צריך עוד לפי הבצק) פושרים חמימים (כל כוס 250 מ"ל)-חשוב שיהיו נעימים אחרת הבצק יהיה קשה ולא נוח לעבודה.
לערבב הכל יחד למשך 5 דקות.
לסיום להוסיף כפית מלח ולהמשיך בערבול לעוד 2 דקות.

לבישול הבייגל
2 כפות סוכר חום
1 כף סודה לשתיה
2 ליטר מים

לציפוי
ביצה טרופה
פרג,שומשום קלוי,שומשום רגיל,מלח גס,שומשום שחור


אופן ההכנה
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-5 דקות עם וו לישה במהירות אטית.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-10 כדורים שווים. מכל עיגול של בצק להכין נחש ארוך, לחתוך את הנחש לשני נחשים וללפף אחד סביב השני בצורה של בורג. לסגור לעיגול, לסגור היטב שלא יתפרק במים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרתיחים את המים עם הסודה לשתייה והסוכר חום בסיר רחב ושטוח.
מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 2-3 בכל פעם. הופכים אחרי דקה-שתיים ומשאירים לדקה נוספת.
מוציאים את הבייגלים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, פרג או מלח גס.


אופים 5 דקות, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים עוד 15-20 דקות, עד שהבייגלים שחומים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...