יום שני, 13 בפברואר 2017

שושני בצק עלים תרד וגבינות





בדרך כלל אני ממעטת בשימוש עם בצקים מוכנים משתדלת להכין לבד.
לפעמים מחוסר זמן אני משתמשת עם בצק פילו/ פילאס. לאחרונה מעדנות השיקה בצק עלים מרודד, מופחת שומן המכיל 30% פחות שומן ו 20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל. קיבלתי להתנסות שני סוגי בצקים: בצק עלים מופחת שומן שממנו הכנתי את המאפים המצורפים בהמשך,ובצק פריך חמאה בהמשך אנסה להכין אוזני המן המתכון כאו במליות שונות.




מצרכים ל-2 מאפים(שושנים ושבלול)

1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מופחת קלוריות מופשר לילה במקרר
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוי קצוץ דק
400 גרם עלי תרד טריים (משקל נקי ללא גבעולים) קצוצים גס
1 קובייה (220 גרם) בולגרית מעודנת 5%
2 כפות קוטג'
1 ביצה בגודל L
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
1/4 פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סומק
2 גמבות קלויות (צהוב,אדום) חתוכות לרצועות


לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים
חופן שומשום (לשבלול)


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית עגולה/מרובעת בנייר אפייה.

מכינים את המלית:
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים תרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.
סוחטים היטב את התרד קוצצים דק ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל ומערבבים.

ממלאים, מעצבים ואופים:
פורשים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים , כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-2 מלבנים בגודל 25×30. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן מוסיפים גמבות מעל ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט.
חותכים לפרוסות ברוחב 2-3 ס"מ ומניחים בתבנית עגולה עם נייר אפייה.
מברישים בביצה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כעשרים דקות ,מורידים את החום ל-180 ואופים עוד כחצי שעה .
חוזרים על הפעולה ומכינים שבלול מניחים את המלית שנותרה מגלגלים לרולדה מניחים בתבנית עם נייר אפייה,את הקצה של השבלול מכניסים בעדינות מתחת לבצק כדי שלא יפתח בזמן האפייה.
אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שהשבלולים/שושנים שחומים.
מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.


הארות: אפיית הבצק ארכה כ-50 דקות ולא 25 עפ"י הוראות היצרן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...