יום שלישי, 21 בפברואר 2017

אוזני המן במילוי פרג ותמרים

    
קיבלתי להתנסות בצק פריך מתוק של מעדנות.
הבצק מתאים לכל סוגי העוגות, פאים ועוגיות. ניתן להשיג גם בצק פריך מתוק פרווה או על בסיס חמאה. שימוש בבצק פריך מוכן ומרודד של מעדנות, לא רק מקצר את העבודה- אלא גם מבטיח מאפים במרקם מושלם.
הניסוי הראשון היה אוזני המן, כמו בכל שנה מכינים בצק פריך ,ממלאים עם מליות שונות ואופסס... הבצק נפתח המלית זלגה החוצה וכל החומרים לפח!!
כמו שאתם רואים כאן זה לא קרה!!יש לציין שהבצק נוח לעבודה,פריך וטעים.






מצרכים ל-30 יחידות

בצק פריך מתוק חמאה (600 גרם)


אופן ההכנה
מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר
עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה,מרקם המאפה יהיה יותר אוורירי.
קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ או פחות עפ"י בחירתכם ומתעסקים עם הבצק כמה שפחות, חימום הבצק יפגע באיכותו. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.
לפני האפייה רצוי להכניס את המאפה למקפיא – לשיפור המרקם והטעם
אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה.


***היזהרו מאפיית יתר הפוגמת במרקם הבצק – אופים רק עד שהבצק מזהיב מעט (הוא נותר הרבה יותר בהיר מבצק עלים או בצק שמרים)
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

מלית פרג
40 גרם חמאה
60 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
1/3 כוס דבש
גרידה מלימון אחד
300 גרם פרג טחון טרי
כוס אבקת שקדים
3/4 כוס חלב
2 כפות ריבה איכותית

אופן הכנת מלית פרג
במחבת עמוקה ממסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש,וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד.
מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים עד לספיגת החלב.
המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב.
מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה, אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה.
מצננים את המלית בטמפ' החדר,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.


מלית תמרים
5 תמרים מזן מג'הול
1/2 כוס מים (חד פעמית שתייה קרה)
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים גס


אופן ההכנה
מגלענים את התמרים ושמים בסיר קטן יחד עם המים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות נוספות עד שהתמרים מתרככים מאוד ומרבית המים נספגו בהם. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה סודה לשתייה ומערבבים היטב. מצננים.
מעבירים את התמרים למעבד מזון קטן, מוסיפים קינמון וטוחנים למחית. מוסיפים את האגוזים וטוחנים קצרות כך שיתקבלו אגוזים קצוצים גס.
מצננים כחצי שעה.



**מקור המתכון של המלית תמרים עם מעט שינויים מכאן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...