יום חמישי, 16 במרץ 2017

רוגלך טחינה וסילאן


    
    אני יודעת שכדי להכין רוגלך מכינים בצק כרוך- בצק שמרים שמקפלים אליו חמאה כמו בבצק עלים כך שמתקבל בצק עם שכבות. מכיוון שאין לי כרגע זמן ונורא רציתי רוגלך אז הכנתי בצק שמרים כמו שאני מכינה בדרך כלל רידדתי דק מילאתי עם טחינה וסילאן יצא מעולה!!




מצרכים ל-60 רוגלך בינוניים
לבצק
1/2 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים(שמרית)או 1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס חלב פושר (200 מ"ל)
2 חלמונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
מלית
1 כוס טחינה גולמית(בלי תוספות)
1 כוס סילאן או דבש

50 גר' סוכר חום
50 גר' שוקולד חלב מגורר גס

למריחה

1 ביצה
1 כף מים

לזיגוג
1 כוס מים
1 כוס סוכר


אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח,השמרים,והסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים למלבן דק. 

מערבבים היטב את המלית, מורחים כשתי כפות על חצי מהמלבן (אם אתם מתקשים למרוח תהדקו עם היד כי הטחינה מתקשה מעט לאחר הערבוב)מפזרים שוקולד חלב ומכסים בחצי השני, כמו שמיכה.
מרדדים שוב דק ככל הניתן ובעזרת סכין חדה חותכים למשולשים ארוכים ודקים מקצה לקצה של המלבן המרודד. עושים חריץ בחלק הרחב ומגלגלים כל משולש מבסיסו הרחב לשפיץ. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק.
מסדרים את הרוגלך בתבניות מרופדות בנייר אפייה ברווח של 4-5 ס"מ בין אחד לשני, ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות מורחים ביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.
מכינים סירופ סוכר: מחממים בסיר קטן כוס סוכר וכוס מים עד שהסוכר נמס והסירופ מבעבע.
מברישים את הרוגלך בסירופ בנדיבות מיד בצאתם מהתנור.

* ניתן להקפיא את המאפים המוכנים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...