יום חמישי, 2 במרץ 2017

קיש פטריות חלומי



    יום הולדת שנה לאופירי המתוק והחתיך שלנו♥♥הנכד השני במספר...כשהוא רואה אותנו עיניו המלוכסנות מרצדות והוא מתחיל לחייך חיוך ממזרי כאילו אומר "אני מכיר אתכם אתם באים לראות אותי פעמיים בשבוע לפחות, אם לא יותר סבתוש וסבוש משחקים איתי ועושים פרצופים מנסים  להצחיק אותי...לפעמים זה מצליח להם".
הנכדים שלנו הם האושר "הם החג שלי הטנא של שנותיי השמלה הלבנה שבליבי"

אנחנו חוגגים עם המשפחה הקרובה ארוחת ערב חלבית עם המון סלטים קיש פטריות וקיש עגבניות שרי ועוד המון המון קינוחים.




לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל (שתי כוסות)
1 ביצה בגודל L
2 כפות מים קרים
קורט מלח


מלית פטריות
150 גרם פטריות שמפיניון
150 גרם פטריות פורטובל
150 גרם פטריות שיטאקי
3 כפות שמן זית
1/2 חבילה עירית קצוצה
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט 
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח 
פלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתוש
כף טימין

לרויאל

3 ביצים בגודל L
160 מ"ל(2/3 כוס) שמנת מתוקה 38%
1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה 9%
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
מערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול במעט מגודל התבנית,מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס לוחצים מעט ומגביהים עד לגובה השוליים,מיישרים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג ומעבירים להקפאה עד להכנת המלית.

להכנת מלית פטריות
פורסים את הפטריות. מחממי את שמן הזית במחבת ומקפיצים את הפטריות כמה דקות, עד שהן מזהיבות.
מורידים מהאש ומתבלים בעירית ובתבלינים,מערבבים.
מצננים במסננת, כדי להיפטר מעודפי נוזלים.

להכנת הרויאל
מערבבים עם מטרפה ידנית את כל מרכיבי הרויאל.
הרכבת הקיש והאפייה
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקפיא מניחים מעל לבצק את תערובת הפטריות ויוצקים בזהירות את הרויאל. חותכים שני פטריות ומסדרים מעל.
אופים כ-40 דקות, עד שהקיש מזהיב.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...