יום חמישי, 23 במרץ 2017

עוגת קינמון בציפוי שקדים מסוכרים


               עוגת קינמון לחה ועסיסית עם ציפוי מתפצח של שקדים,דומה בטעמה לדובשניות מתקתקות



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
2 ביצים+חלמון בגודל L (לשמור את החלמון לציפוי)
200 גרם (1 כוס)סוכר
1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון
80 מ"ל שמן קנולה(1/3 כוס)
175 גרם(1-1/4 כוסות)קמח תופח
35 גרם (1/3 כוס)שקדים טחונים דק
1/2 כפית מלח


לציפוי

130 גרם (1-1/4 כוסות)שקדים מולבנים גפרורים
1 חלבון
3 כפות סוכר


אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות אפיה רגילה. מרפדים תבנית בנייר אפייה

ומשמנים היטב את הדפנות.
מקציפים ביצים שלמות+חלמון וסוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח.
מוסיפים לבלילה התפוחה תמצית וניל ושמן בזרם דק תוך כדי הקצפה עד שהם
נטמעים בבלילה.מקציפים 2 דקות נוספות.
מנפים קמח לקערה נוספת,מוסיפים שקדים טחונים,מלח וקינמון ומערבבים היטב.
מקפלים את החומרים היבשים לקצף הביצים רק עד לקבלת תערובת אחידה.


מכינים את הציפוי:
מערבבים שקדים עם חלבון וסוכר עד שהם מצופים לגמרי בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ומיישרים בעזרת פלטה או כף.מפזרים מעל את ציפוי השקדים באופן אחיד.
אופי כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
***העוגה נשמרת עד 3 ימים בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב.




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...