יום חמישי, 2 במרץ 2017

קיש עגבניות שרי וגבינות



לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל (שתי כוסות)
1 ביצה בגודל L
2 כפות מים קרים
קורט מלח

למלית:
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה 9%
50 מ"ל (רבע כוס) חלב
2 ביצים בגודל L
3 כפות קמח
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חצי סלסלה עגבניות שרי אדומות
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת לפיזור מעל

אופן הכנת הבצק
מערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול במעט מגודל התבנית,מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס לוחצים מעט ומגביהים עד לגובה השוליים,מיישרים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג ומעבירים להקפאה עד להכנת המלית.

להכנת המלית
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית מלבד העגבניות וגבינת מוצרלה. יוצקים לקלתית ומיישרים. מסדרים את העגבניות מעל.
מפזרים גבינת מוצרלה ואופים את הקיש בתנור החם במשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ושולי הבצק זהובים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...