יום שלישי, 11 באפריל 2017

סברינה עם דובדבן כשל"פ




סברינה עם קצפת ודובדבן מסוכר כמו פעם הגרסה לפסח ללא שמרים, עם קמח מצה וקמח תפ"א במקום קמח רגיל- אבל חגיגית וטעימה לא פחות מהמקור!!

חומרים ל-6 סברינות קטנות+עוגה בתבנית אינגליש קייק

לעוגה:
3 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 שקית סוכר וניל
1 כוס חלב חד פעמית שתיה קרה
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)קנולה
2/3 כוס קמח מצה דק לעוגות
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב



אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, כוס סוכר, סוכר וניל, חלב ושמן. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבניות משומנות ואופים 30 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט.

הסירופ:
בסיר מביאים לרתיחה כוס מים וכוס סוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש.
מחלצים את הסברינות מהתבניות ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. בעזרת כף מרטיבים בנדיבות את הסברינות בסירופ ,מצננים מעט.

מקשטים ומגישים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ,אינסטנט וחלב לקצפת יציבה. מעבירים את הסברינות לצלחות הגשה. מקשטים כל סברינה בקצפת ודובדבן.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...