יום שישי, 21 באפריל 2017

עוגת קצף וקצפת בגרסה הקלה



   אנחנו אוהבים מתוק מי לא??אני חושבת שאפשר להפחית שומן וקלוריות מבלי לפגוע בטעם. לראייה לקחתי את העוגה הכי מתוקה ומלאת קלוריות הורדתי את הבצק הפריך החלפתי לבסיס טורט ואת המלית ערבבתי עם גבינה לבנה 3% ועוד כמה וכמה קיזוזים. הטעם ניפלא והנראות גם כן.

מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית
לבסיס העוגה
3 ביצים בגודל L מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה

למרנג
3 חלבונים בגודל L
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון

מלית
1 מכל שמנת מתוקה 32%
125 גרם גבינת סקי 3%
1/2 כוס סוכר
1 כף אינסטנט וניל

לקישוט
50 גר' שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה
בסיס העוגה-משמנים תבנית אפיה חד פעמית בינונית (26x 35).
מקציפים חלבונים במהירות בינונית כדקה,מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד שנוצר קצף יציב לא קשה. מקפלים את החלמונים עד לאחידות ומנפים פנימה את הקמח ואבקת אפיה.
מקפלים ויוצקים לתבנית. אופים בחום 170 מעלות כ-20 דקות.
מרנג- מעל אמבט בן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערית עם חלבונים וסוכר).
מערבבים את הסוכר והחלבונים עד להמסת הסוכר, מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק וקשה.
משמנים תבנית ומזלפים עם צנתר ריבוע בגודל התבנית (חד פעמית)אפשר להניח עם כף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות בטורבו ואופים כשעה וחצי לפחות.
מצננים מעט ,כדי לשחרר את המרנג מהתבנית חותכים עם מספרים את ארבעת הפינות של התבנית ומשחררים את המרנג(גם אם נשבר לא נורא).
מלית-מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת מלית יציבה.


ההרכבה-מורחים את הקצפת על בסיס העוגה האפויה ומעליה את המרנג.
ממסים את השוקולד במיקרו ומזלפים מעל.

****מי שרוצה את הגרסה המקורית ומלאת קלוריות המכון כאן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...