יום שבת, 27 במאי 2017

פסטה ברילה ברוקולי ואפונה

קיבלתי מלייק אנד שר צידנית מהודרת ומלאה בכל טוב לחג השבועות ובכלל לכל ימות השנה. הכנתי פסטה עם ברוקולי ואפונה מנה קלה וטעימה ברבע שעה.







מצרכים:
500 גרם פסטה ברילה מסוג פוזילי
20 עגבניות שרי בצבעים, חצויות
ברוקולי קטן, מופרד לתפרחות
חופן גדול אפונה קפואה, מופשרת במיקרוגל
4 שיני שום, קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
צ'ילי יבש לפי הטעם
גבינת פרמזן מגורדת, להגשה


אופן הכנה:

בסיר מרתיחים הרבה מים עם מעט מלח. חולטים את הברוקולי כ-3 דקות או עד שקיבל צבע ירוק כהה והתרכך מעט. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עד לדרגת אל דנטה. שומרים מעט ממי הבישול.
בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים את שמן הזית במחבת או סיר רחב. מוסיפים את העגבניות החצויות, הברוקולי והאפונה ומתבלים במלח ופלפל . מטגנים על חום גבוה אגב ערבוב כ-2 דקות או עד שהעגבניות מתרככות מעט.
מוסיפים את השום והצ'ילי ומקפיצים כדקה נוספת. מוסיפים 4-6 כפות ממי הבישול של הפסטה ובוחשים היטב.
מסננים את הפסטה ומעבירים ישירות למחבת. מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לצלחות הגשה.


מעטרים במעט גבינת פרמזן מגוררת לפני שאוכלים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...