יום חמישי, 8 ביוני 2017

פאי לימונענע חמוץ מתוק



   פאי לימון עם בצק פריך, מעל קרם לימונענע סמיך ומעל הכל מרנג. את כל הטוב הזה רק אני וכלתי שתחיה אוהבות. בכל פעם שאני מכינה את הפאי הנפלא הזה כולם הופכים פרצוף,רוב הזמן אני מנסה לשכנע את כולם לטעום,הם לוקחים ביס עושים פרצוף "חמוץ" ועוברים לעוגה השנייה כי תמיד יש שתי עוגות אחת בחושה והשנייה מפונפנת.



מצרכים לתבנית פאי בקוטר 24
לבצק:
100 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
270 גר' קמח רגיל

למילוי:
1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר
1/2 כוס תרכיז לימונענע קפוא מופשר
כוס ו-1/4 מים
2 כפות גרדת קליפת לימון
60 גר' חמאה
3 חלמונים בגודל L

מרנג
3 חלבונים
1/4 – 1 כוסות סוכר דק(250 גרם)

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה אבקת סוכר וחמאה עד לאיחוד טורפים פנימה את הביצה
מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מידי)
מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית מחוררים עם מזלג ומכניסים למקרר ל-30 דקות.

מניחים סיר על אש נמוכה, ומערבבים את חומרי המילוי:
כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור, כוס וחצי מים ו-1/2 כוס תרכיז לימונענע.
מביאים לרתיחה ומסמיכים תוך ערבוב מתמיד.
כשמגיע לרמת הסמיכות הרצויה, מורידים מהאש ומוסיפים 60 גר' חמאה, 3 חלמונים וגרדת לימון.
מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל שכבת אורז, או חומוס(רק על מנת שהבצק יישאר שטוח במהלך האפייה).
אופים את הבצק משך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
אחרי 10 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז, ואופים את הבצק עוד 10 דקות. (סה"כ 20 דקות לבצק).
מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לו להצטנן. מורידים את התנור ל- 190 מעלות.
מכינים קצף מרנג קשה מ- 3 חלבונים.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה, עד ליצירת קצף קשה מאוד.
מסדרים את קרם הלימון על גבי בצק הפאי שהצטנן בינתיים.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים סביב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב גריל ל- 5 דקות (שימו לב זה קורה מהר)עד שהמרנג משחים.




מעבירים את העוגה לבמקרר ל-40 דקות טרם הגשה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...