יום חמישי, 15 ביוני 2017

קציצות חזה עוף תרד ושעועית




מצרכים
חצי ק"ג בשר עוף, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
מעט מלח
מעט פלפל שחור
1/2 כפית בהארט
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתייה
ביצה בגודל L


לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כרישה גדולה, פרוסה גס(החלק הבהיר)
2-3 שיני שום, קצוצות
חצי ק"ג תרד טרי
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
כוס ורבע מים
1 כוס שעועית בובס (ענקית), שהושרתה למשך הלילה ובושלה במים עד לריכוך
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב, יוצרים מהעיסה כדורים בינוניים שטוחים מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

מכינים את הרוטב:
יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח. מטגנים קלות את הכרישה, מוסיפים שום ותרד, מתבלים במלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה ומוסיפים את המים. מגבירים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 2-3 דקות, עד שהתרד מתרכך.
מוסיפים לסיר הרוטב את השעועית המבושלת ואת הקציצות, יוצקים מיץ לימון. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...