יום שישי, 23 ביוני 2017

רולדה שכבות שוקולד וניל

    מי לא אוהב רולדה מלאה קרם בטעמים קרם שוקולד או שוקולד לבן??לכל אלה שממש קשה לגלגל, 
    למלא לסגור, לצפות בקרם,מצאתי פתרון יעיל ומהיר. תכינו רולדות בטעם שאתם אוהבים,אין צורך לגלגל תמרחו קרם       שאתם אוהבים תניחו אחד על השני (יש הסבר מפורט בהמשך)וסיימתם!!!אפשר להוסיף תותים בין השכבות או כל פרי       אחר שאתם אוהבים.




רוטב תופי
מתאים לתבנית של תנור סטנדרטי
מצרכים לרולדה אחת
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות קורנפלור
1 כף שמן
קליפת מגוררת מתפוז

שתי מליות שוקולד ווניל
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל צרפתי
1 אינסטנט שוקולד מריר
2 כוסות חלב

לזילוף
50 גר' שוקולד מריר מומס במיקרו
50 גר' שוקולד לבן מומס במיקרו

אופן ההכנה
לחמם תנור ל-170 מעלות
משמנים תבנית מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
מקציפים ביצים, סוכר, ותמצית וניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במשך 7 דקות.
מוסיפים קמח,אבקת אפיה,גרידת תפוז,וקורנפלור ומערבלים לאט עד לאיחוד החומרים מוסיפים שמן ומערבבים מעט.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגה זהובה.
מכינים נייר אפייה חדש מפזרים אבקת סוכר מוציאים את העוגה והופכים על נייר האפייה
מורידים את נייר האפייה הופכים שוב וחוצים את הטורט לחצי.
מכינים רולדת שוקולד לפי המתכון וממירים רבע כמות קמח בקקאו, מצננים וחוצים את הטורט. סה"כ 4 חצאים

מכינים שתי מליות
מקציפים 1 שמנת מתוקה,1 אינסטנט וניל, 1 כוס חלב לקצפת יציבה.
מקציפים 1 שמנת מתוקה 1 אינסטנט שוקולד מריר, 1 כוס חלב לקצפת יציבה.

מרכיבים את העוגה
מניחים טורט וניל מחוררים את הטורט עם קיסם מורחים רוטב טופי נוגט (תמונה)וקצפת קרם שוקולד מעל.
מניחים את הטורט שוקולד ושוב מחוררים את הטורט מורחים רוטב טופי קצפת בטעם וניל.
מסיימים עם קצפת בטעם שוקולד
ממסים את השוקולד ומזלפים מעל שוקולד מריר ושוקולד לבן.


***לרולדת שוקולד להמיר 1/4 כוס קקאו עם 1/4 כוס קמח

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...