יום שלישי, 27 ביוני 2017

לחמניות כוסמין רכות



  לחמניות מקמח כוסמין רכות וטעימות בעלות טעם עדין ומעט מתקתק, אפשר להפחית את כמות הסוכר עפ"י טעמכם.



מצרכים ל-16 לחמניות
חצי קילו קמח כוסמין מלא (סוגת)
200 גרם קמח לבן ( אפשר להכין גם רק עם כוסמין)
כף שמרים יבשים
2 כפות שיבולת שועל דקה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
כפית מלח
3 כפות סוכר חום כהה
3 כפות שמן זית
400 סמ"ק מים פושרים עפ"י ספיגה ( 3 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה)אם הבצק קשה יש להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת בצק רך ונעים.
גרעיני חמנייה, וגרעיני דלעת לא קלויים.


אופן ההכנה
מעבירים את כל המצרכים למיקסר עם וו עפ"י הסדר הרשום למעט הגרעינים ולשים כ-10 דקות לפחות.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה וחצי או עד שמכפיל את ניפחו.

מחלקים את הבצק לפיסות בגודל כדור טניס,מקפלים ומוציאים אוויר ומגלגלים לצורת לחמנייה מאורכת או עגולה עפ"י רצונכם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,מברישים במעט במים או ביצה מדוללת במים,מפזרים מתערובת הגרעינים. מתפיחים עוד כ-30 דקות.


אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...