יום חמישי, 29 ביוני 2017

בורקס תורכי עם תרד וגבינות



   בורקס תורכי  לצד מלפפונים חמוצים וביצה קשה ככה בדיוק אני זוכרת אותו!!!בכל פעם שנסענו לעיר התחתית בחיפה חיפשנו את "בורקס העגלה" .בכל פעם כשרציתי להכין ראיתי לנגד עיני את כמויות השמן כשהבצק צף בתוכו וויתרתי. לאחרונה צצו ברשתות החברתיות כל מיני אפשרויות עם בצק עלים זה ניראה לי הרבה יותר קל ופחות שומן. כשהחלטתי להכין נזכרתי שיש לי בצק מופחת שומן אז למה לא לנסות???בקלות רידדתי את הבצק דק מאוד עם מעט שמן והתוצאה הייתה מעולה!!!חשוב!!!! המאפה במיטבו באותו רגע!!!





חומרים ל-5 יחידות
למילוי תרד פטה וגבינה צהובה
500 גרם עלי תרד טריים
250 גרם גבינת פטה
200 גרם גבינה צהובה גלבוע

לבצק:
1 קילו בצק עלים מופחת שומן של מעדנות (תמונה)
1 כוס שמן, לפתיחת הבצק

לזיגוג וקישוט (לפני האפייה):
1 ביצה (גודל L)+ כף חומץ
שומשום (כחצי כוס)


אופן ההכנה
מכינים את המילוי:
מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
שוטפים היטב את התרד ומייבשים לגמרי, במייבש חסה או על מגבת. קוצצים גס בסכין.
מגרדים גס את הגבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ אין צורך לתבל הגבינות מלוחות.
מרדדים את הבצק וממלאים:
פותחים את הגליל בצק על משטח עבודה, מחלקים למלבנים ברוחב 15 עד 20 ס"מ.
משמנים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק, כך שהצד הרחב מקביל אלינו. משמנים גם את הבצק עצמו ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר, גדול פי 3 בערך מהגודל המקורי (לא נורא אם הבצק קצת נקרע - העיקר שיהיה דק-דק). מדי פעם משמנים שוב את המשטח והבצק.
מניחים מלית בתחתית מלבן הבצק מגלגלים לרולדה ומקפלים ל-3,או לשבלול.
חוזרים על הפעולות עם מלבני הבצק האחרים ושאר המלית. מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את הבורקסים בצפיפות.

מזגגים בביצה, מקשטים בשומשום ואופים:
בקערית מערבבים ביצה,מברישים את הבורקסים. מפזרים שומשום מעל.
אופים בטורבו ב- 190 מעלות 40-35 דקות עד להשחמה, גם בתחתית (מיקום התבניות בתנור לא משנה - אפשר כמה בבת אחת).

***מקור המתכון של קארין גורן עם שינויים והתאמות שלי

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...