יום שישי, 14 ביולי 2017

עוגת נמסיס סופ"ש יום הולדת




   "אני אוהבת שוקולד ועוגות גבינה אני אוהבת ימי הולדת ושקיות עם דברים   טובים"....😋💝

יום הולדת זאת סיבה מצוינת להכין עוגת "ראווה" מושחתת רצוי עם המון שוקולד!!!לפני כחודש אכלנו במסעדה איטלקית "רפאלו" המצוינת שנמצאת במרכז קסטרא בחיפה. בסיום הארוחה המצוינת ביקשנו תפריט קינוחים והמלצה מהמלצרית למרות ששמתי עין עוד בתחילת הארוחה על העוגה המטורפת!!!אז פה אחד החלטנו לקחת את "עוגת נמסיס" - עוגת שוקולד טראפל עשירה ללא קמח, הקרויה על שם אלת הנקמה המיתולוגית. העוגה זכתה למספר גרסאות ומקורה במסעדת דה ריבר קפה בלונדון, שם היא מהווה את מנת הדגל (ויקיפדיה).



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה משומן ומקומח.6 ביצים בגודל L
1 כוסות סוכר (200 גרם)
קורט מלח
350 גרם שוקולד מריר מעולה 70% מוצקי קקאו שבור לקוביות
200 גרם חמאה

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה



אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
2. בקערת מערבל מקציפים ביצים שלמות,קורט מלח וסוכר במהירות בינונית גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת נפוחה ובהירה, והיא משלישה את נפחה.
3. ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים.
4. מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה כ-30 שניות, רק עד שהתערובת אחידה.
6. מניחים את התבנית על נייר כסף ומהדקים סביב. יוצקים את הבלילה לתבנית ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור. יוצקים מים חמים בזהירות מהצד לתבנית הגדולה, כמעט עד לסוף גובה תבנית העוגה. אופים כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה כשנוגעים בה בעדינות. מוציאים את תבנית העוגה מהתבנית עם המים, ומצננים במקרר כשעתיים לפחות.


אופן ההגשה:
פורסים את העוגה כשהיא קרה (או קפואה) בעזרת סכין טבולה במים חמים מוסיפים כדור גלידה ומזלפים שוקולד מומס מעל.



ההשראה למתכון מכאן עם שינויים והתאמות

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...