יום רביעי, 19 ביולי 2017

פבלובה פירות יער




    פבלובה!!!! הקינוח הראשון שהכנתי בראשית דרכי באפייה...הצילום היה נורא ואיום לא יכולתי להעביר את המתכון מהבלוג הקודם. בכל פעם שרציתי להכין הילדים סרבו בתוקף!!!היום בעלי שיחיה התעורר עם "חשקים"למתוקים זה לא קורה הרבה בגלל בעיות בריאות... מה שמותר לו זה חלבונים ופירות יער.. היידה הגיע זמן פבלובה!!


המרכיבים:
למרנג:
4 ביצים חלבונים (לבן) בגודל L
200 גרם סוכר דק דק (1 כוס).
1 כף חומץ או לימון
1 כף שטוחה קורנפלור


לקרם
1 וחצי קופסאות שמנת מתוקה 38%(370 מ"ל)
חצי חבילה אינסטנט וניל(40 גרם)
1/2 כוס חלב


לפירות:
אילו פירות שרוצים, חתוכים ,אפשר טריים או פירות יער קפואים


לרוטב פירות היער:
160 גרם פירות יער, אפשר קפואים (בערך חצי אריזה שמוכרים בשופרסל)
1/2 כוס סוכר
6 כפות מים
1 כפית מיץ לימון (אפשר יותר)


אופן ההכנה:
1.מתחילים במרנג: מחממים תנור ל-125 מעלות.
2.מציירים בעיפרון על נייר האפייה עיגול בקוטר 22 ס"מ, ומניחים בתבנית כך שהציור פונה למטה.
3.מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצרת פסגה רכה. מוסיפים את הסוכר בזילוף עדין וממשיכים להקציף עד שנוצרת פסגה יציבה מאוד. בודקים שהסוכר נטמע כולו בתוך הקצף ושלא נשארו גרגירים: לוקחים מעט קצף בין שתי אצבעות ומוודאים שהמרקם חלק. מנמיכים למהירות איטית, מערבבים את החומץ עם הקורנפלור לתערובת חלקה,מוסיפים את החומץ/הלימון ואת הקורנפלור ומקציפים עוד כמה שניות.
4.מכניסים כחצי מכמות הקצף בעדינות לשק זילוף, ומזלפים בצורת ספירלה בתוך העיגול ששרטטנו, עד שהעיגול כולו מלא. מזלפים סביב הקצף צריך להיות כשלושה ס"מ גובה,כדי ליצור מעין חומה.את שאר הקצף מכניסים לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פרחים ומקלות באורך 5 ס"מ לקישוט סביב ומעל לפבלובה.
5.אופים בערך שעה, או עד שהצד החיצוני של מרנג מתקשה (נוקשים בעדינות ומרגישים את הצליל והמרקם). בשלב הזה החוץ של המרנג אמור להרגיש קשה ואפילו מעט סדוק, והפנים אמור להיות רך כמו מרשמלו. שימו לב, כשמדובר במרנג – זמן האפייה הוא בגדר המלצה. כל תנור מתנהג טיפה אחרת, ולכן חשוב לשים לב למרקם, לא פחות מאשר לזמן.
6.מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את המרנג בפנים עד לצינון מוחלט. את השלב הזה אפשר להכין עד יומיים מראש (ראו הערות).
7.מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם. מכבים את האש ומניחים לקירור. מהשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד להגשה.
9.מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט וחלב, עד לקבלת קצפת יציבה.
10. ומרכיבים את המנה: מניחים את המרנג על צלחת הגשה, יוצקים את הקצפת על התחתית

מסדרים את פרחי המרנג סביב ופירות יער מעל. מזלפים את רוטב פירות היער ומגישים.

הערות:
•ניתן להכין את המרנג יומיים לפני ההגשה, בתנאי ששומרים אותו בכלי אטום שמונע מלחות לחדור. ביום ההגשה מכינים את הקצפת, חותכים את הפירות ומרכיבים את המנה.
•גם את הרוטב ניתן להכין מראש, ולשמור סגור במקרר.


מקור המתכון מכאן עם מעט שינויים

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...