יום חמישי, 27 ביולי 2017

מוסקה בצל ופטריות


   המנה הנפלאה הזאת "נולדה" בגלל הדרישה של בעלי למנות צמחוניות,לפני כשנה לערך הוא הפסיק לאכול בשר ועוד          כמה וכמה מאכלים. כל יום אני מנסה לחדש ולהכין מנות צמחוניות, לרוב מצליח וטעים לפעמים לא!!!את מנת החצילים הזאת אני מכינה בדרך כלל עם בשר בקר המתכון כאן. היום הוצאתי את הבשר הוספתי פטריות ותיבול פיקנטי יצא מעולה!!!




מצרכים לתבנית אינגליש קייק
2 חצילים מאורכים בינוניים
1/4 כוס שמן קנולה (לטיגון החצילים)

למלית
1 בצל בינוי קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן
1 קופסת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
2 כפות צנוברים קלויים מעט על מחבת יבשה
מלח,פלפל שחור גרוס לפי טעמכם
1/4 כפית כמון
3 עגבניות מגורדות
1 כפית אריסה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה
1. לחתוך את החציל לפרוסות ארוכות ולטגן אותן במחבת ב-1/4 כוס שמן, עד להזהבה קלה.
2. להכנת המילוי:
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את הפטריות והשום לתבל במלח פלפל לערבב. להוסיף את העגבניות המגורדות ואריסה, לתבל בפפריקה מתוקה וחריפה,לבשל כ-10 דקות. להוסיף את הצנוברים ולערבב.
3. לרפד תבנית חד פעמית (אינגליש קייק) בפרוסות חציל לאחר הטיגון- להניח פרוסה על דפנות התבנית כשחצי ממנה בתוך התבנית והחצי הנותר בחוץ. לשפוך את המלית בפנים ולעטוף בחצי פרוסות החצילים שמחוץ לתבנית.
להוסיף מעל לחצילים את יתרת המלית,לרפד מעל את החצילים הנותרים להדק היטב.
5.להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 30 דקות.
6.להצמיד צלחת הגשה לתבנית ולהפוך בזהירות.

להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...