יום שני, 3 ביולי 2017

פולנטה עם פטריות מוקפצות



"גל החום שפקד את ישראל בימים האחרונים יגיע מחר לשיאו ויישררו עומסי חום כבדים במיוחד" לא זוכרת מזג אוויר כמו ביומיים האחרונים!!מחפשת מתכונים קלילים ומהירי הכנה. פולנטה היא אחת המנות הפשוטות והקלות להכנה בבית למרות שחושבים אחרת,בתוספת מבחר פטריות מוקפצות עם סויה כרישה שום וג'ינגר,מנה טעימה קלילה ונעימה לבטן.




המרכיבים לתבשיל פטריות(3 מנות)
1 כרישה חתוכה לעיגולים
2 פטריות פורצ'יני יבשות
4 פטריות שיטאקי יבשות
4 פטריות שמפיניון לבנות חתוכות לרצועות
4 פטריות שמפניון חומות חתוכות לרצועות
2 כפות שמן קנול מגורר
3 שיני שום קצוץ
2 כפות יין לבן יבש
1 כף סויה מופחתת נתרן
1 כפית סוכר
2 כפות חמאה
מעט שמן שומשום
1 בצל ירוק קצוץ


לפולנטה

1 כוס פולנטה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
25 גרם חמאה

3 טיפות שמן שומשום


אופן ההכנה:
משרים פטריות שיטאקי ופורצ'יני במים חמים עד לכיסוי למשך 30 דקות.
מסננים,
 שומרים את הנוזלים (חצי כמות)וחותכים את הפטריות לרצועות אורך דקות.
את הפולנטה שמים בסיר עם המלח והמים ומבשלים כמו דייסה תוך בחישה עד להסמכה הרצויה. מוסיפים חמאה ושמן שומשום.
בזמן שהפולנטה מתבשלת מכינים את הפטריות. במחבת עמוקה מחממים את השמן מוסיפים את הכרישה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהכרישה מתרככת. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום,בוחשים.
מוסיפים את הסוכר ומביאים לקרמליזציה קלה.
מוסיפים את היין,מוסיפים את הפטריות הטריות ובוחשים.
מוסיפים את הפטריות היבשות ואת מי ההשריה , מוסיפים סויה בוחשים.
טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.מוסיפים חמאה לברק.

להגשה:
מסדרים פולנטה בצלחת בפוזה של חומוס,מוסיפים פטריות לגומה שנוצרה.
מעטרים בבצל ירוק קצוץ וזולפים מעט שמן שומשום.



***מקור המתכון של לאון אל דנטה עם שינויים והתאמות

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...