יום חמישי, 6 ביולי 2017

עוגת פירות אקזוטית



    עוגת פירות הפוכה חלום שהתגשם!!!!כל כך אוהבת פירות,ועוגות עם פירות בפרט.ילדיי לא חובבים בלשון המעטה עוגות עם פירות טריים ולא יבשים. זכורה לי עוגה אחת בחושה שאימי הייתה מכינה עם מישמשים וג'ל בטעם משמש מעל, כל כך טעים!!מאז העוגה היחידה שהכנתי עם פירות הייתה עם תפוחים ממש מעט תפוחים,ותותים .את העוגה הטעימה והקלילה הכנתי עם קיווי ונקטרינה עם חמצמצות ומתיקות קלה.



לתבנית בקוטר 24
לבסיס:
25 גרם חמאה רכה
1/4 כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום כהה
1 נקטרינה פרוסה ל-14 פלחים
2 קיווי פרוס לעיגולים

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה (להוציא עשר דקות לפני הכנת העוגה)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בגודל L
1/4 1 כוסות קמח רגיל
1 שקית (10 גרם)אבקת אפיה
1 גביע יוגורט 3%

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה (כדאי לגזור אותו לעיגול ולהשאיר מעט שוליים ) מורחים את הנייר והדפנות בחמאה הרכה ומפזרים את הסוכר החום. מסדרים את הנקטרינה והקיווי סביב לתבנית.

מכינים את העוגה:
מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה,עוצרים מדי פעם ומערבבים עם מרית את הבלילה שנשארת בתחתית המיקסר. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שהן נבלעות.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח,אבקת אפיה והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה עד שהוא נבלע בתערובת. יוצקים לתבנית מעל הפירות ואופים למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.



מצננים את העוגה והופכים אותה על צלחת הגשה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...