יום שבת, 8 ביולי 2017

לחם טחינה בלי קמח

  כשראיתי את הלחם טחינה ברשתות ועקבתי אחר התגובות ידעתי שאין סיכוי שאני מכינה...התגובות היו טובות ומעטים אמרו שהטעם כמו עוגה וממש לא אהבו, זאת הסיבה שהתמהמהתי בהכנת הלחם. כשחברה שלי ביקשה מתכון ללחם חיפשתי ברשת... למרות שכולם זהים עם שינויים קלים בחרתי בטובה ביותר רחלי קרוט מהבלוג הנפלא והמצליח "קרוטית" מכאן. שלחתי לחברתי את המתכון ולאחר כחצי שעה התקבלה ההודעה "זה טעים בטירוף חבל על הזמן יותר טעים ממה שאכלתי אצל חברה" אמרתי לה "זה לא מתכון שלי שמחה שהצליח לך איזה כייף" והיא ממשיכה "תני לעצמך מדליה על כל דבר טוב שאת עושה ואל תחכי לקבלה מאחרים" זהו לא חיכיתי רצתי למטבח להכין את הלחם...מה אגיד לכם זה טעים לי מרגיש לי כמו עוגה ,בריא שזה הכי חשוב.



מצרכים (לתבנית אינגליש קייק אחת):
6 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות מייפל (ואפשר גם סילאן או דבש)אני השתמשתי בסילאן
4 ביצים L
כפית סודה לשתייה



תוספות (אל תוותרו על אף אחת מהן):
1/2 כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)שמתי כפית מלח
1/2 כוס גרעיני חמנייה (אפשר גם קצת יותר)
2 כפות גרעיני דלעת
3 כפות שומשום


תוספות (אפשר להוסיף אבל ממש לא חובה):
כפית שטוחה אורגנו מיובש (או תערובת עשבי תיבול מיובשת)
כף פרג – לא טחון



אופן הכנה:

 מחממים תנור ל-180 מעלות. קריטי שהתנור יהיה חם כי ברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה היא חייבת להיכנס לתנור.
מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה.
מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים 3/4 מהן לתוך הבלילה ומערבבים.
מעבירים את הבלילה לתבנית, משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר התוספות.
אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר.




המתכון של רחלי קרוט מהבלוג "קרוטית" המקסים והמתכונים המופלאיםמכאן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...