דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 27, 2017

לביבות כרובית ותירס

לביבות כרובית פריכות בתוספת גרגרי תירס מתפצפץ בפה בתוספת סלט חצילים עגבניות ופלפל חריף...המתכון כאן



מצרכים ל-20 לביבות 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
300 גרם תירס מקופסא
2 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס קמח תופח (כוס חד פעמית שתייה קרה)או קמח מצה  מעט כוסברה קצוצה דק
1/4 ליטר שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה
מעבירים לסיר את פרחי הכרובית מבשלים עד לריכוך. מבשלים את גרעיני התירס כ-10 דקות בסיר נפרד. מסננים את הכרובית והתירס ומצננים כ-5 דקות.
מועכים את הכרובית במזלג שיישארו מעט חתיכות נגיסות.
מוסיפים את הביצים ,הקמח,מלח,פלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
מחממים שמן חצי גובהה בסיר רחב.
לוקחים מעט מהתערובת עם כף, מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה.
(לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק) הופכים לצד השני ממשיכים לטגן ומוציאים
לנייר סופג.
****לסלט חצילים ,עגבניות ופלפל חריף כנסו לכאן

להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן


לחמניות כוסמין רכות

לחמניות מקמח כוסמין רכות וטעימות בעלות טעם עדין ומעט מתקתק, אפשר להפחית את כמות הסוכר עפ"י טעמכם.


מצרכים ל-16 לחמניות חצי קילו קמח כוסמין מלא (סוגת)
200 גרם קמח לבן ( אפשר להכין גם רק עם כוסמין)
כף שמרים יבשים
2 כפות שיבולת שועל דקה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
כפית מלח
3 כפות סוכר חום כהה
3 כפות שמן זית
400 סמ"ק מים פושרים עפ"י ספיגה ( 3 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה)אם הבצק קשה יש להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת בצק רך ונעים.
גרעיני חמנייה, וגרעיני דלעת לא קלויים.


אופן ההכנה
מעבירים את כל המצרכים למיקסר עם וו עפ"י הסדר הרשום למעט הגרעינים ולשים כ-10 דקות לפחות. עוטפים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה וחצי או עד שמכפיל את ניפחו.

מחלקים את הבצק לפיסות בגודל כדור טניס,מקפלים ומוציאים אוויר ומגלגלים לצורת לחמנייה מאורכת או עגולה עפ"י רצונכם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה,מברישים במעט במים או ביצה מדוללת במים,מפזרים מתערובת הגרעינים. מתפיחים עוד כ-30 דקות.


אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות.