יום חמישי, 11 בינואר 2018

קציצות בקר ברוטב עגבניות ופלפלים



    לאחרונה אני מכינה מטבוחה בחצי שעה,קופסת עגבניות של מיוטי,פלפל חריף,פפריקה,מלח,מעט סוכר ושום כתוש המתכון כאן יוצא טעים ומהיר!!!היום שמתי לב שלא העליתי מתכון שנחשב הכי פופולרי במטבח המרוקאי קציצות בקר עם עגבניות. בכל יום שישי בצהרים לא ישבנו באופן סדיר לאכול ארוחת צהרים,בדרך כלל לקחנו לחמנייה שאימי ז"ל הכינה,פרוסות חצילים מטוגנים,וקציצות בקר עם עגבניות או כל תבשיל אחר ממבחר התבשילים שאימי הכינה.
היום הכנתי את התבשיל שכל כך אהבתי,שיניתי מעט ,הכנתי בדיוק כמו שאני מטבוחה,הוספתי לעגבניות פלפלים חריפים הכפלתי כמויות בהתאם ויצא תבשיל מעולה!!!!


מצרכים ל-5 סועדים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות


לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
5 שיני שום פרוסות או שלמות
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (לפי טעמכם)
כפית כמון
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
2 קופסאות עגבניות מרוסקות של mutti (800 גרם)
4 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לפרוסות


אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון,פטרוזיליה,כוסברה ובצל מוסיפים לבשר הטחון. מתבלים במלח,כורכום,ראס אל חנות,פלפל שחור גרוס וכמון מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב:
מחממים את השמן ומוסיפים פלפל ירוק חתוך לפרוסות ונקי מגרעינים מערבבים. כשהפלפל משנה את צבעו לבהיר מוסיפים עגבניות מרוסקות.
מוסיפים שום ומתבלים,מערבבים מבשלים כשעה תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים שתי כוסות מים מערבבים,מביאים לרתיחה. 
יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים לתבשיל.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד לצמצום הנוזלים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...