יום שני, 12 בפברואר 2018

עוף בלימון חומוס וסומק



מנה נפלאה עם תוספת שכולם אוהבים. טעם חמצמץ מעט מאוד תבלינים לא צריך יותר מזה.




חומרים ל-6 מנות:
3 כרעיים מחולקים (בלי עור)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כוסות גרגרי חומוס (אפשר גם קפואים או משומרים)
בצל גדול קלוף וקצוץ גס
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון פרוס,עם הקליפה
3 שיני שום פרוסות או כתושות
2 כוסות מים רותחים
לסיום פטרוזיליה קצוצה ומעט סומק


הוראות הכנה:
1. לילה קודם משרים את החומוס במים. למחרת מבשלים במים כשעה לריכוך (אני מוסיפה מעט סודה לשתייה), מסננים ושומרים להמשך.(אפשר להשתמש בקפוא).

2. שוטפים את נתחי העוף ומנגבים,מוסיפים 1/4 כפית כורכום,1/2 כפית בהרט וכף שמן זית מורחים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3. מזהיבים בצל בסיר עם שמן זית,מתבלים בכורכום ובג'ינג'ר מערבבים.

4. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהם משחימים קלות מכל הכיוונים.

5.מוסיפים חומוס,מים,שום, פרוסות לימון מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים כשעה.

6. להגשה: מקשטים בפטרוזיליה וסומק.












אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...