דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך מאי 16, 2018

ארנצ'יני מוצרלה וטימין

ארנצ'יני היא מנה שנולדה במטבח האיטלקי כחלק מהצורך לעשות שימוש בשאריות הריזוטו שאינן ניתנות לחימום חוזר.את הכדורים השמנמנים והפריכים מכינים מאורז לריזוטו או רגיל עם מוצרלה אפשר להוסיף פרמזן ולעטוף בפירורי לחם יפניים (פנקו)לאקסטרה קריספיות. ניסיתי עם פירורי לחם רגילים יצא מעולה!!!

מצרכים: ל-20-25 כדורים
להכנת האורז
1-1/2 כוסות אורז עגול לריזוטו או רגיל
2 כפות שמן
1 כפית מלח
3 כוסות מים
להרתיח מים,שמן ומלח, להוסיף אורז ולבשל עד לריכוך מלא
לצנן היטב.

250 גרם מוצרלה מגוררת של גד
צרור עירית קצוצה דק
3 עלי טימין קצוץ דק בלי הגבעול
2 ביצים בגודל L
מלח
פלפל
לטיגון:
פירורי לחם/פנקו
שמן קנולה לטיגון
להגשה:
עגבנייה טרייה מגורדת
עלי בזיליקום טריים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בעזרת הידיים את האורז עם הגבינה, ביצים ומתבלים בעירית, טימין,מלח ופלפל.
2. מערבבים היטב, יוצרים מתערובת האורז והגבינה כדורים בגודל פינג פונג ומכינים קערית עם פירורי לחם.

3.מעבירים את הכדורים למגש.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים כל כדור בפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.
5. מגישים עם מעט עגבניות מגורדות,בזיליקום,מלח,פלפל וש…

טרטלטים -מגשי אירוח

את התחתיות לקישים מלוחים(יש גם מתוקים)האישיים הללו גיליתי בפעם הראשונה ,בחנות למוצרי אפייה שאני נוהגת לקנות את כל המליות המיוחדות,אביזרים ושוקולד איכותי. כשבא לי לקצר תהליכים ולעשות רושם,במיוחד למקרים שמתחשק להשקיע בתוכן או שלא ולצאת עם יצירה מרשימה במינימום  מאמץ.
ביום ההולדת של הנכד המדהים שלי אופירי הכנתי ארוחת בוקר חלבית עם קיש בטטה,קיש ברוקולי,סביח בפיתה אישית,טורטיות,המון סלטיםועוגת מספרים והבן שלי נורא רצה להזמין מגש עם טארטלטים מלוחים.
כששמעתי את המחיר החלטתי להכין בעצמי. קניתי מגש טארטלטים 24 יחידות ב-30 שקל והכנתי מליות מאבוקדו,גבינות וסלמון מעושן,סלט טונה יצא טעים וקל להכנה.






לטארטלטים מלית אבוקדו 1 אבוקדו בינוני 2 כפות מיץ לימון 2 כפות גבינת שמנת 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 2 רצועות גמבה חתוכות לקוביות נבטי בזיליקום מלח
ההכנה מעבירים את האבוקדו לקערה ומועכים היטב בעזרת מזלג מוסיפים גבינה,גמבה,לימון, תבלינים ומערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף ואו כפית לטארטלטים מקשטים עם נבטי בזיליקום
מלית גבינה גבינת שמנת 5% או 9% מעט סומק עירית קצוצה סלמון מעושן חתוך לרצועות
ההכנה מערבבים גבינה עם סומק,מעבירים לשקית …