קציצות בקר וערמונים




תבשיל מתקתק ומעט פיקנטי הודות לצ'ילי מעטרים את המנה אגוזי מלך
 צנוברים קטנטנים משמש מיובש ופיסטוק




מצרכים
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
2 כפות פירורי לחם/פרוסת לחם סחוט היטב
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית ראס אל חנות
1 כפית צ'ילי טחון

לרוטב:
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
100 גר' צנוברים קלויים
50 גר' פיסטוקים קלויים
1 בצל, חתוך לקוביות
כפית סוכר חום
4 משמשים מיובשים
3 שזיף מיובש
200 גר' ערמונים בוואקום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל  כדור פינג פונג.
2.לרוטב: מטגנים (אפשר מראש) את האגוזים, הפיסטוקים והצנוברים עד להזהבה קלה.
3.מטגנים בנפרד את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הסוכר החום ומשחימים מעט, מוסיפים את האגוזים, המשמשים,שזיפים,צנוברים ופיסטוק.
4.מוסיפים שתי כוסות מים ומתבלים בפפריקה,צ'ילי,מלח,פלפל,כורכום מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
5.מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד שרוב הנוזלים נספגים..
6.מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

פוסטים פופולריים