דלג לתוכן הראשי

עוגת שכבות קרם וניל מרנג וקצפת



עוגת קצף וקצפת אהובה על כולם!! חלומו של כל ילד ומבוגר.. פריכה ושבירה מלמעלה, ורכה בפנים.


מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית

לבצק
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גרדת לימון
1/4 כוס מים קרים (לפי הצורך)

למרנג
4 חלבונים בגודל L
200 גר' סוכר
2 כפות מיץ לימון

מלית
2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 קופסת אינסטנט פודינג וניל צרפתי(80 גרם)


לקישוט
50 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה
הבצק-
במיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר, החמאה,ביצה,גרדת לימון ,וניל
והמלח, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה מערבבים עד לקבלת כדור בצק.
משמנים תבנית חד פעמית משטחים את הבצק ואופים כ-15 דקות ב-180 מעלות.

המרנג-
מעל אמבט בן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערית עם חלבונים וסוכר)
מערבבים את הסוכר והחלבונים עד להמסת הסוכר, מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק וקשה.


משמנים ומרפדים תבנית אפייה של התנור בנייר אפייה,מעבירים לשקית זילוף חותכים את הקצה מזלפים
 בגודל התבנית (חד פעמית בינונית)אפשר להניח עם כף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות בטורבו ואופים כשעה וחצי לפחות.
המרנג מוכן כשבחוץ קשה ובפנים רך.


המלית-
מקציפים את השמנת,חלב,ואינסטנט לקצף יציב.


מרכיבים את העוגה-

מורחים את הקצפת מעל לבצק האפוי ואת המרנג מעל, ממסים את השוקולד במיקרוגל מערבבים היטב,מזלפים עם כפית בחופשיות.