דלג לתוכן הראשי

מקפא דובדבנים קרם וניל

בכל שנה בתחילת הקיץ, מתחילה בגולן ובגליל העונה המתוקה - "הקטיף העצמי". חלוצי הפרי במטעים הם הדובדבנים, אליהם מצטרפים פטל, אוכמניות, תות שדה, חזרזר, שזיף, אפרסק, ליצ'י, אגס, ענבים, תאנים ובעצם מה לא. המטעים פעילים כל הקיץ חלקם עד אוקטובר. ואין פרי שאני אוהבת יותר ולכן הקדמתי ,נסעתי לקטיף והפרי לא היה מוכן ,לקחתי בכל זאת כי אני ממש אוהבת!!!הבטיחו שבשבוע הבא יהיה מוכן. אז כל התכנונים לאפייה עם דובדבנים לא צלחו,השתמשתי במשומרים להכנת הקינוח אבל מבטיחה להכין עם "האמיתיים" כשיבשילו. יצא טעים מאוד ובמיוחד לימים החמים שמגיעים אלינו!!!




מצרכים ל-12 יח'
למלית דובדבנים
350 גר' דובדבנים משומרים עם הנוזלים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות מים
מיץ מתפוז אחד


לקרם וניל
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב



אופן ההכנה
מערבבים בסיר את הדובדבנים עם הסוכר ומחממים על אש נמוכה.
מדללים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים את מיץ התפוזים.
מוסיפים לסיר תוך בחישה מתמדת עד שהסמיך מעט,מסירים מהאש ומצננים מעט.
מעבירים לתבנית סיליקון לקינוח אישי לפי בחירתכם,מוזגים רבע גובה (שתי כפות גדושות)מעבירים למקפיא לשעה להתייצבות.
מקציפים שמנת מתוקה,אינסטנט וחלב לקצפת יציבה.
מוציאים את התבנית מהקפיא בודקים שזה יציב ואז ממלאים עם הקצפת עד למעלה, מיישרים ומחזירים למקפיא להתייצבות שעתיים לפחות.


***להגשה אפשר למזוג לצלחת מהמלית ולהניח את המקפא מעל