פאי גבינה ופירות יער





את הפאי הזה החלטתי להכין למרות שבני משפחתי לא ממש "מתים" על פירות יער חוץ ממני כמובן!!
אז במקור יש פירות יער בתוך העוגה ומחוצה לה.....כדי שכולם יטעמו מהעוגה הכנתי רוטב פירות יער וניקדתי"בקטנה",העברתי קיסם בין הנקודות וזה מה שיצא. דרך אגב כולם אכלו ומאוד אהבו.


מצרכים לפאי בקוטר 26 ס"מ

לבצק

100 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס אבקת סוכר

1 ביצה (L)

280 גר' קמח רגיל

לרוטב פירות יער

200 גר' פרות יער קפואים (לפי טעמכם)

1/2 כוס סוכר

למלית גבינה

400 גר' גבינת שמנת 5%

2 ביצים בגודל (L)

1/2 כוס סוכר

2 כפות קמח רגיל

2 כפות קורנפלור

1 כף מיץ לימון

1 סוכר וניל

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה

1.בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר שתי דקות,מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

2.מוסיפים קמח מנופה ומערבבים ביד עד לקבלת בצק אחיד.

3.משמנים את התבנית מרדדים את הבצק מעט גדול מהתבנית ומהדקים סביב ובתוך התבנית. מעבירים למקפיא עד להכנת המלית והרוטב (אין צורך באפייה מוקדמת).

4.להכנת הרוטב-מכניסים לסיר את פרות היער והסוכר ומביאים לרתיחה ,מבשלים כ-10 דקות ומסננים.

5.להכנת המלית-מערבים את כל החומרים ומשטחים על הבצק,מעבירים את הרוטב לשקית אוכל,או בקבוקון עם פייה צרה ומנקדים סביב ,מעבירים עם קיסם בין הנקודות.

6.אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30 דקות, משאירים בתנור כבוי עוד 10 דקות.


אשמח

מוזמנים לקבוצת האוכל במטבח עם יפצ'וק

רשומות פופולריות