דלג לתוכן הראשי

רוזלך - מאפה שמרים ממולא נוטלה של לנדוור




את השם של המאפה הזה שמעתי המון פעמים,חיפשתי מתכון בכל הרשת ולא מצאתי! הילדים אכלו בלנדוור ומאוד אהבו,"אימא תכיני, קטן עלייך" הם אמרו. אם לא טעמתי, איך אכין? טוב ברוררר שטעמתי ותכננתי להכין. קיבלתי בדואר חוברת מתכונים עם מנות הדגל של כל המסעדות באזורנו ונחשו מה??? המתכון של הרוזלך בחוברת....אצתי רצתי והרי הוא לפניכם.




מצרכים ל-60 יח' (תלוי בגודל שתבחרו
3 כוסות קמח לבן או(רצוי ג'ירסולה איטלקי/קמח דורום)
1 וחצי כוסות מים (עפ"י צורך)
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית עדין
1/2 כפית מלח


למלית 1
נוטלה למריחה

מלית 2
3 כפות חמאת בוטנים מומסת כ-25 שניות במיקרו
3 כפות ריבת תות מומסת כ-25 שניות במיקרו
חופן בוטנים מסוכרים

מלית 3
250 גרם חלבה שוקולד חתוכה לפרוסות דקות
חופן פקאנים מסוכרים גרוסים גס

אופן הכנת הבצק
במיקסר עם וו לישה,במהירות נמוכה מערבבים את הקמח,כוס חצי מים,ושמרים,מוסיפים את השמן זית בהדרגה ולשים כ-5 דקות.
מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוהה,לשים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
מניחים מגבת מעל לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מוציאים את הבצק הקערה,מורידים את האוויר מהבצק ע"י קיפולו,מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים,מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים לטפוח בשנית (כחצי שעה).

לפתיחת הבצק
על גבי משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק דק מאוד בזהירות לא לקרוע.
מורחים נוטלה בשכבה דקה ומגלגלים לרולדה.
חותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. אופים כ-10 דקות.



*בכדי שהתוצאה תיהיה זהה למקור - רצוי להשתמש בקמח ג'ירסולה איטלקי/קמח דורום
*אם יוצא דביק מדי תוסיפו קמח
*אין צורך להוסיף סוכר - ממרח הנוטלה מתוק גם ככה
* תוסיפו שמן זית - זאת לא טעות!!!!