דלג לתוכן הראשי

קציצות בקר ברוטב ושעועית ירוקה

תבשיל פיקנטי מאוד!!הודות לצ'ילי החריף,ותוספת של שעועית ירוקה,מה שנשאר לנגב את הרוטב עם החלה של שבת.




   לקציצות:


 חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
2 שיני שום
חופן כוסברה
2 פרוסות לחם (מושרות במים וסחוטות)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור  גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
 1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית צ'ילי חריף טחון
לרוטב
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 כפות שמן קנולה
3 עגבניות מגוררות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה(או פחות לפי טעמכם)
2 כוסות מים
תוספת
שעועית ירוקה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב
קוטמים את קצוות השעועית וחוצים לשניים,מעבירים לסיר עם מים רותחים
ומבשלים 5 דקות,שוטפים במים קרים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה,מוסיפים את העגבניות מבשלים כ-10 דקות.
מתבלים במלח,פפריקה,פלפל לבן ,מערבבים מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מוציאים מהמקרר את הבשר,מכדררים קציצות ומניחים בסיר לבישול של כחצי שעה,מוסיפים את 
השעועית ומבשלים עוד ארבעים דקות עד לספיגת רוב הנוזלים.