דלג לתוכן הראשי

מרק שעועית באריסה




                                                                      בלי בשר



מצרכים

800 גר' שעועית לבנה קפואה (סנפרוסט)/3 כוסות מושרות יום לפני
300 גר' בשר מס' 5 חתוך לקוביות (צלי כתף)
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 בצל שלם(לבישול עם הבשר)
2 פלפל אנגלי
2 עלה דפנה
3 שיני שום שלמים
1 כף אריסה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף מלח
200 גר' רסק עגבניות
3 עלים וגבעולי כרפס חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
ציר בשר/ או אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
מבשלים את הבשר עם בצל ,פלפל אנגלי, ועלי דפנה, בתוך סיר כשעה /עד לריכוך מסננים
ושומרים את הציר למרק.
מטגנים בצל ,וכרפס עד להזהבה כ-10 דקות.
מוסיפים את הציר של הבשר,רסק עגבניות ,פפריקה,מלח,כמון,פלפל שחור גרוס,שום ואריסה,
 מערבבים עד לרתיחה, מבשלים כרבע שעה.
מוסיפים את הבשר והשעועית, ומבשלים כשעה, אם יש צורך מוסיפים מים מתקנים תיבול.