דלג לתוכן הראשי

מקלובה עוף כרובית וחצילים

מקלובה - בערבית הפוכה.היא תבשיל אורז הפוך עם בשר/עןף וירקות מטוגנים. לרוב מכינים את התבשיל  עם  חצילים, כרובית, עגבניות, וירקות שונים כגון קישואים, בצל, תפוחי אדמה ועוד. יצא מושלם ושלם מהסיר החדש שלי.(סיר שיש).



                                                       

לטגן את החצילים,כרובית,ועוף






מצרכים ל-5 מנות
1/2 קילו אורז בסמטי (ווילי פוד שקית כחולה)
1 חציל בינוני חתוך לקוביות ומטוגן
2 עגבניות פרוסות
1 ראש כרובית מפורק ומטוגן
2 תפוחי אדמה פרוסים לעובי 1 ס"מ
5 שוקי עוף  (בלי עור)
 2 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
1 כף בהרט
1 כפית כמון
שמן לטיגון

אופן ההכנה
שוטפים את האורז ומשרים כחצי שעה.
מטגנים את החציל והכרובית בשמן עמוק, מניחים בנייר סופג.
מסננים את האורז ומתבלים במלח,כורכום,בהרט,וכמון.
מוסיפים 2 כפות שמן ,מתבלים במלח,פלפל שחור,ומטגנים את העוף עד להזהבה.
בסיר רחב ועמוק רצוי בעל ציפוי נון-סטיק, מוסיפים 2 כפות שמן,מניחים את פרוסות תפוחי אדמה
מטגנים צד אחד והופכים. מוסיפים עגבניות פרוסות, רבע מכמות האורז,חצילים,וכרובית.
שכבה שנייה עוף,חצילים,כרובית,ואורז,מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים כשעה עד לספיגת הנוזלים.