דלג לתוכן הראשי

גלילות חלבה וסילאן בגרסה הקלה




לבצק (3 גלילות)
280 גר` קמח (2 כוסות)
2 כפות סוכר 

1 סוכר וניל
50 גר` חמאה רכה
80 מ"ל שמן קנולה(1/2 כוס+כף)
60 מ"ל מים (1/4 כוס)
1 כף חומץ רגיל

מעט שמן למריחה על הבצק


למלית מס' 1
1 כוס חלבה מסולסלת בטעם שוקולד
1/2 כוס סילאן
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס


מלית מס' 2
20 תמרים מגולענים טחונים
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות סילאן


אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח,סוכר,וניל,שמן,מים,חמאה וחומץ ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ,עוטפים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
מוציאים חלק אחד מהמקרר ומרדדים לעלה דק בגודל 35*16 ,מברישים בשמן מזלפים סילאן מפזרים חלבה ואגוזי מלך, ומגלגלים לגלילה מהודקת(הבצק מתפרק מעט מהדקים ומחברים בעדינות)מעבירים לתבנית.
מכינים כך את שאר הבצק הנותר.
אופים כ-30 דקות ומברישים את הגלילות בשמן כ-4 פעמים במהלך האפייה עד שהבצק מזהיב קלות ונסדק קצת.
מצננים מעט ,ופורסים את הגלילות לאחר צינון מלא ומפזרים אבקת סוכר.