דלג לתוכן הראשי

פילו תפוחים

בצק פילו עם מלית תפוחים ואגוזי מלך,מתכון קל ומרשים והמון מחמאות!!!!




מצרכים

4 תפוחי עץ גרני סמית חתוכים לקוביות

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

50 גר` חמאה מומסת להברשה (ובישול)

4 דפי פילו

50 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה

מניחים בסיר מעט חמאה (30 גר'), מוסיפים את  התפוחים הסוכר ,לימון,והקינמון מערבבים ומבשלים כ-10 דקות  מוסיפים אגוזי מלך ומצננים .

מורחים שני דפי פילו מתוך הארבעה בחמאה מומסת, חותכים לארבע וממלאים בתערובת, משמנים תבנית שקעים ומניחים בעדינות,סוגרים ולוחצים מעט. כך מכינים את השאר.
בסיום מורחים חמאה מעל למאפים, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות.

בוזקים אבקת סוכר